Beregening

De extremen worden groter, dat is wat we regelmatig horen en ook merken als het gaat om de weersomstandigheden. Als het regent, dan is dat soms met grote hoeveelheden tegelijk in een korte tijd. En als het droog is, dan is dat steeds vaker voor een langere periode en met relatief hogere temperaturen. Een snelle afvoer van neerslagwater uit uw tuin wordt voorzien in de planvorming en aanleg. Maar ook voor het toedienen van water in de droge perioden hebben wij de kennis en middelen in eigen huis. 

 

Voor het beregenen van uw tuin wordt door ons gebruikt gemaakt van een computergestuurde pomp. Deze computer is voorzien van een wifimodule, zodat u op elk moment van de dag, ongeacht de locatie waar u bent, aanpassingen kunt aanbrengen in het beregeningsprogramma.

 

Verder wordt het beregeningssysteem aangebracht in verschillende groepen (sectoren), zodat u een selectie kunt maken in de gebieden die u op dat moment wel en niet beregend wilt hebben. 

 

Afhankelijk van de indeling van de tuin wordt er een keuze gemaakt in de toe te passen beregeningstechniek. De gazons en heesterborders worden voornamelijk voorzien van pop-up sproeiers (deze komen boven de grond als het beregeningsysteem aan gaat). Vaste plantenborders en hagen voorzien we voornamelijk van een druppelslangsysteem. En potten en vazen kunnen we voorzien van een druppelaar, inclusief een overloopsysteem tegen overtollig water in de pot. 

 

Kortom, wij kunnen uw tuin droogleggen bij regen en beregenen bij droogte. Dit alles met het doel om u zorgeloos van uw tuin te kunnen laten genieten.